Условия за ползване

Актуализиранo: 4 януари, 2021г.

Условия за ползване

eDriving, LLC („eDriving,“ „ние,“ „нас,“ или „нашите“) предоставя уебсайт, който се намира на адрес www.eDriving.com („сайт“), приложението Mentor® by eDriving и всички негови производни („приложението Mentor“), порталът Mentor® by eDriving („порталът Mentor“), както и портал за нашето Виртуално управление на риска® („VRM“), всяко от които е за по-кратко „услуга“, а събирателно – „услугите“. Тези Условия за ползване („условия“) се прилагат при използването на нашите услуги от ваша страна.

eDriving и нейните компания майка, нейните свързани компании и лицензополучатели, както и техните съответни служители, ръководители, сътрудници, акционери, агенти, правоприемници, упълномощени лица, доставчици, търговски партньори и всяка друга страна, участваща в създаването, оперирането, производството или предаването на сайта или предоставянето на каквато и да е друга услуга, ще се наричат по-долу „страни на eDriving“

МОЛЯ, ПРЕГЛЕДАЙТЕ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ВНИМАТЕЛНО ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОЯТО И ДА Е ОТ УСЛУГИТЕ. ИЗПОЛЗВАНЕТО ОТ ВАША СТРАНА НА КОЯТО И ДА Е ОТ УСЛУГИТЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ПРИЕМАТЕ ТЕЗИ ПОЛОЖЕНИЯ И УСЛОВИЯ.  ПРИ ВСЯКО ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГА ЩЕ ВАЖИ НАСТОЯЩАТА ВЕРСИЯ НА ТЕЗИ ПОЛОЖЕНИЯ И УСЛОВИЯ. КОГАТО ИЗПОЛЗВАТЕ ДАДЕНА УСЛУГА, ТРЯБВА ДА ПРОВЕРИТЕ ДАТАТА НА ТЕЗИ ПОЛОЖЕНИЯ И УСЛОВИЯ (КОЯТО СЕ НАМИРА В НАЧАЛОТО НА ДОКУМЕНТА) И ДА ПРЕГЛЕДАТЕ ПРОМЕНИТЕ, КОИТО МОЖЕ ДА СА БИЛИ ИЗВЪРШЕНИ СЛЕД ПОСЛЕДНОТО ВИ ПОСЕЩЕНИЕ.

АКО НЕ ПРИЕМЕТЕ ТЕЗИ ПОЛОЖЕНИЯ И УСЛОВИЯ, НЯМА ДА ИМАТЕ ДОСТЪП ИЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ САЙТА ИЛИ ДРУГА УСЛУГА НА EDRIVING.

1. Пригодност на потребителя на сайта и създаване на акаунт

Този сайт е достъпен от целия свят.  Услугите на eDriving са създадени за използване там, където шофирате обичайно.  Потребители на всякаква възраст са добре дошли да разглеждат сайта, но може да създадете акаунт за наша услуга само ако сте физическо или юридическо лице, което може да бъде страна на правно обвързващ договор съгласно приложимото право. Ако сте на възраст под осемнадесет (18) години, трябва да получите съгласие от родителите или настойниците си, за да създадете акаунт за която и да е от нашите услуги. В различните страни е възможно да има определени възрастови ограничения за някои от услугите.

Когато регистрирате акаунт, трябва (i) да предоставите точна и вярна информация и (ii) да актуализирате тази информация периодично, за да я поддържате актуална и точна. Със създаването на акаунт вие заявявате и гарантирате, че имате право и пълномощие да предоставите информацията, която се изисква от вас при регистриране на акаунта ви. Вие сте отговорни за опазването на поверителността на информацията във вашия акаунт и паролата за него, както и за ограничаването на достъпа до тази информация и до вашия компютър. Всички дейности, извършени във вашия акаунт и/или с вашата парола, са ваша отговорност.

2. Приемане на условията

С използването на която и да е услуга приемате всички положения и условия, изложени по-долу.  Ако не сте съгласни с всяко и всички от тези условия и положения, моля не използвайте услугата.  Запазваме си правото, по наша преценка, да променим и/или изменим части от тези условия по всяко време без предизвестие и, освен ако не е посочено друго, тези промени да влязат в сила незабавно. Следователно ваша отговорност е да проверявате периодично условията за такива промени.  Моля, вижте легендата за „Последни актуализации“ в горната част на тази страница, за да проверите датата на всяка последно извършена актуализация на материал в това споразумение.

3. Забранени действия

Съгласявате се, че няма да използвате никакви устройства, софтуер или други технически средства, за да влияете или да се опитвате да влияете върху нормалното функциониране на услугите, както и че няма да предприемате действия, които налагат прекомерно или несъразмерно натоварване върху нашата инфраструктура.  Съгласявате се, че няма да използвате роботи, „паяци“ или други автоматични устройства, ръчна обработка за проследяване или копиране на страниците на услугите или съдържанието в тях, или да кадрирате, дублирате или инкорпорирате по друг начин част от услугите без предварителното изрично писмено съгласие от упълномощен представител на eDriving.

4. Собственост и разрешено използване на съдържанието

Дизайнът на всички услуги, както и всички текстове, графики, данни, търговски марки, марки за услуги, търговски имена, фотографии, реклами, съдържание и други материали, които са показани или могат да се свалят от услугите („съдържанието“) са или притежание, или се използват с разрешението на eDriving. Собственикът на цялото съдържание запазва собствеността си върху него. Нямате право да (i) променяте по никакъв начин информацията или материалите, които се намират в услугите, да възпроизвеждате или публично да показвате, извършвате, разпространявате или използвате по друг начин тези материали за обществена или търговска цел, включително маркетинг, или да (ii) премахвате, закривате, или по друг начин да изтривате указанията за патенти, които са видими в съдържанието, включително авторски права, търговски марки и други указания за интелектуална собственост.

Съдържанието е защитено от авторско право, търговска марка и други закони и разпоредби на международни споразумения, и не може да се използва освен ако тези условия разрешават това или е получено предварително писмено разрешение от собственика на това съдържание. Всяко неупълномощено използване на съдържанието от ваша страна може да ви подложи на граждански и наказателни санкции.

Определени търговски марки, търговски имена, марки на услуги и лого знаци, използвани или показани в услугите, са регистрирани и нерегистрирани търговски марки, търговски имена и марки на услуги на eDriving и нейните компания майка, свързани компании или други свързани страни. Нищо от това, което се съдържа в услугите, не дава или не трябва да се счита като даващо, по косвен начин, по принципа estoppel или по друг начин, какъвто и да е лиценз или право за използване на която и да е от показаните търговски марки, търговски имена, марки на услуги или лого знаци без писменото разрешение на eDriving, нейните компания майка, свързани компании или други свързани страни.

5. Достъпност на продуктите, услугите, функционалностите и съдържанието

Всички функционалности, цялото съдържание, всички продукти и услуги, показани или предоставяни от нашите услуги, подлежат на промени по всяко време без предизвестие.  Освен това предлагането на всяка функционалност, съдържание, продукт или услуга може да бъде спряно по наше собствено усмотрение. Включването на някоя функционалност, съдържание, продукти или услуги в определен момент не означава или не гарантира, че тези продукти или услуги ще бъдат достъпни и в бъдеще.

6. Точност на информацията

Страните на eDriving полагат разумни усилия да гарантират, че информацията относно нашите услуги е пълна, точна и актуална. Въпреки тези усилия е възможно информацията за дадена услуга да е неточна, непълна или неактуална. Описанията на продуктите и услугите се предоставят единствено за удобство и е възможно да не съответстват в пълна степен. Страните на eDriving не отговарят за пълнотата, точността или своевременното предоставяне на информация относно нашите услуги. Например продуктите и услугите може да не са налични или да имат различни атрибути от описаните. В допълнение можем да правим промени в информацията относно нашите продукти и услуги без предизвестие.  

Страните на eDriving не могат да гарантират никакви резултати въз основа на вашето използване на една или повече от нашите услуги.  Например страните на eDriving не могат да гарантират, че шофирането ви ще се подобри, когато използвате една или повече от нашите услуги.  Страните на eDriving не могат да гарантират, че вашето използване на една или повече от нашите услуги ще предотврати нарушение на правилата за движение или инцидент с превозно средство, сблъсък или нараняване.  В допълнение страните на eDriving не могат да гарантират, че застрахователните ви такси ще бъдат намалени при или в резултат на вашето използване на една или повече от нашите услуги.

7. Връзки към сайтове на трети страни

Ако решите да напуснете услуга през връзки към други сайтове, които не са на eDriving, включително и тези на рекламодатели, eDriving няма да носи отговорност за политиките им за правото на неприкосновеност на личния живот или условията за използването им.  В допълнение eDriving не упражнява контрол върху тези сайтове и ресурси.  Приемате и се съгласявате, че eDriving не носи отговорност за достъпността на тези външни сайтове или ресурси, не е одобрила и не отговаря за съдържанието, рекламите, продуктите или други материали или на достъпни такива от тези сайтове или ресурси.  Запазваме си правото да деактивираме връзките към сайтове на която и да е трета страна.

8. Отказ от гаранция

Някои юрисдикции не разрешават определени ограничения или изключения по отношение на отговорностите, законовите гаранции и правните средства, затова подобни изключения и ограничения може да не са приложими за вас.

ПРЕДОСТАВЯНИТЕ ОТ НАС УСЛУГИ СЕ ПРЕОДСТАВЯТ ВЪВ ВИДА, В КОЙТА СА И СПОРЕД НАЛИЧНОСТИТЕ ИМ. СЪГЛАСЯВАТЕ СЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ УСЛУГИТЕ НА EDRIVING НА ВАШ СОБСТВЕН РИСК.  ОСВЕН АКО ДРУГО НЕ Е ПОСОЧЕНО КОНКРЕТНО И ИЗРИЧНО НА ДРУГО МЯСТО, С ТЕЗИ УСЛОВИЯ EDRIVING ОТКАЗВА ВСЯКАКВИ ГАРАНЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА УСЛУГИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО, НО БЕЗ ДА СЕ ОГРАНИЧАВА ДО ВСИЧКИ ГАРАНЦИИ ЗА ТЪРГОВСКО КАЧЕСТВО, ПРИГОДНОСТ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ, ПРАВА ИЛИ ЛИПСА НА НАРУШЕНИЯ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТЕЗИ ГАРАНЦИИ СА ИЗРИЧНИ, ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ИЛИ СА УСТАНОВЕНИ ОТ ЗАКОНА.

9. Ограничения на отговорността

ДОКОЛКОТО ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО ДОПУСКА ТОВА, СТРАНИТЕ НА EDRIVING ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЯМА ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ НА ДАДЕНА СТРАНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КОСВЕНИ, НАРОЧНИ, НАКАЗАТЕЛНИ, СЛУЧАЙНИ ИЛИ ПРОИЗТИЧАЩИ ЩЕТИ (ВКЛЮЧИТЕЛНО, НО НЕ ОГРАНИЧАВАЙКИ СЕ ДО ТЕЗИ В РЕЗУЛТАТ ОТ ИЗГУБЕНИ ПЕЧАЛБИ, ИЗГУБЕНИ ДАННИ ИЛИ ПРЕКЪСВАНЕ НА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ), ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО ИЛИ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НЯКОЯ УСЛУГА, ИЛИ В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ВЪЗ ОСНОВА НА ГАРАНЦИЯ, ДОГОВОР, ДЕЛИКТ ИЛИ ДРУГА ПРАВНА ТЕОРИЯ, КАКТО И БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ПОЛУЧИЛА СЪВЕТ ОТНОСНО ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ТАКИВА ЩЕТИ.

ГОРЕПОСОЧЕНИЯТ ОТКАЗ ОТ ИЗРИЧНИ, ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ ИЛИ ЗАКОНОВОУСТАНОВЕНИ ГАРАНЦИИ И ОГРАНИЧЕНИЯ НА ОТГОВОРНОСТ НЕ СА ПРИЛОЖИМИ ДО СТЕПЕНТА, ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА (ВКЛЮЧИТЕЛНО, НАПРИМЕР, СЪГЛАСНО ЗАБРАНИТЕ НА ЗАКОНА В ЩАТА НЮ ДЖЪРЗИ). ОТНОСНО ТЕЗИ ЗАБРАНИ МОЛЯ, НАПРАВЕТЕ СПРАВКА С ВАШИТЕ МЕСТНИ ЗАКОНИ.

10. Освобождаване от отговорност

С тези условия освобождавате от отговорност, предпазвате и се отказвате от претенции върху нас, нашите собственици, партньори, , дъщерни компании, свърани компании и всички техни служители, директори, агенти, изпълнители, подизпълнители, гости, резиденти, посетители, лицензополучатели, лица с покани и разрешения, както и служители („страни, освободени от отговорност“) от и срещу всякакви и всички твърдения, искания, искове, отговорности, щети, глоби, санкции или разходи от каквото и да е естество (включително разумни хонорари на адвокати и счетоводители), произтичащи от или по какъвто и да е начин свързани с тези условия, услуги на eDriving или други свързани действия или бездействия от ваша страна, независимо дали е причинено или подпомогнато по невнимание от eDriving, агент или служител на страните, освободени от отговорност или някоя от тях (с изключение на случаите и до степента, забранена от приложимото законодателство), или искове, свързани с нарушаване от ваша страна на правата на интелектуална собственост на което и да е лице, включително, но без ограничение до авторски права, патент, търговска тайна, търговска марка, права на хора на изкуството, морални права, защита на личните данни, публичност или права съгласно други закони за интелектуална собственост.

11. Прекратяване

eDriving си запазва правото да преустанови или прекрати вашия акаунт (и, съгласно приложимите закони, да изтрие профилите, свързани с такъв акаунт и всяко придружаващо го съдържание) или вашето използване на услуга или функционалност, или всяка друга услуга по всяко време, на каквото и да е основание или без причина. Запазваме си правото да променим, преустановим или спрем предлагането на всички или някой от аспектите на нашите услуги или функционалности, продукти и услуги, които са достъпни, или чрез тези услуги, по всяко време без предизвестие. Няма да сме отговорни пред вас или която и да е трета страна за което и да е от гореспоменатите.

12. Разрешаване на спорове

Ако сте граждани на САЩ, се съгласявате със следните условия за разрешаване на споровете:

Задължителен арбитраж
В максималната степен, допустима от закона, всеки иск, противоречие или спор, произтичащи от или свързани с наша услуга, тези условия, други политики или други включени тук условия (включително нарушаването, прекратяването, влизането в сила, тълкуването, приложимостта, валидността или правата при което и да е от гореспоменатите) (всяко от тях „спор“), ще бъдат управлявани или тълкувани в съответствие със законите на щата Ню Джързи, без да се взимат предвид принципите за избор на закон.

Вие, както и eDriving, се съгласявате да се подчините изключително на конфиденциален и задължителен арбитраж в случай на спор.  Арбитражът ще се проведе в Ню Джързи индивидуално, а не като групов иск.

Изрично се отказвате от каквито и да е права, които може да имате за провеждане на арбитраж като групов иск. Отказвате се също така изрично от правото си на съдебен процес. Арбитражът ще се ръководите от JAMS (http://www.jamsadr.com). Може да получите копие от правилата на JAMS, като се свържете с организацията. Всеки от нас трябва да даде съгласието си за един арбитър, който да проведе арбитража. В случай че страните не постигнат съгласие относно един арбитър, той ще бъде избран в съответствие с правилата на JAMS. Всяка страна носи отговорност за собствените си разходи за адвокати, експерти или други такси, освен ако тези такси не са присъдени от арбитъра на спечелилата страна.

Независимо от всяка друга разпоредба за противното в този раздел, доколкото някоя от страните по какъвто и да е начин е нарушила или заплашила да наруши правата на интелектуална собственост на другата страна, ненарушилата страна може да потърси съдебно разпореждане или друга подходяща мярка в който и да е щат или федерален съд на компетентната юрисдикция.

Окончателен арбитраж
Решението на арбитъра е окончателно и обвързващо за всички страни. Всички арбитражи в рамките на тази клауза се управляват от Закона за федералните арбитражи, а не от законите на други щати, отнасящи се до провеждане на арбитражи. Всеки съд с юрисдикция може да подаде присъда относно решението на арбитъра. Ако някоя част от тази клауза, различна от отказите от права на групови искове, се счита или се окаже неприложима поради някаква причина, остатъкът остава подлежащ на изпълнение. Независимо от всяка друга разпоредба за противното, съдържащо се тук, ако отказът от права на групови искове, съдържащ се тук, не е изпълним по отношение на което и да е лице или лица, такава неприложимост ще важи само за това лице или лица, а всички останали лица продължават да се управляват от клаузата за арбитраж.

Отказ от право на групов иск
Както е посочено по-горе, тези условия разпореждат всички спорове да бъдат решавани чрез задължителен арбитраж, а не в съда или чрез съдебен процес. АКО ДАДЕН СПОР БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА АРБИТРАЖ, СЕ ОТКАЗВАТЕ ОТ ПРАВОТО СИ ДА УЧАСТВАТЕ КАТО ГРУПОВ ПРЕДСТАВИТЕЛ ИЛИ ЧЛЕН НА ГРУПА ПО ГРУПОВ ИСК, КОЙТО МОЖЕ ДА ИМАТЕ СРЕЩУ СТРАНИ НА EDRIVING, ВКЛЮЧИТЕЛНО КОЕТО И ДА Е ПРАВО НА ГРУПОВ АРБИТРАЖ ИЛИ КОНСОЛИДИРАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ АРБИТРАЖИ. БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ ТОВА ВКЛЮЧВА ОТКАЗ ОТ ПРАВОТО ВИ ЗА ПОДАВАНЕ НА ИЛИ УЧАСТИЕ В ГРУПОВ ИСК, СПОРЕД РАЗПОРЕДБИТЕ НА ЩАТСКИТЕ ЗАКОНИ.

Допълнително ограничение за исковете
Освен ако законът не забранява друго, всеки спор трябва да бъде заведен в рамките на една (1) година от датата, на която е възникнала причината за иска.

13. Други положения 

Ако някое от положенията на тези условия бъде обявено за неправомерно, недействително или по каквато и да е причина неприложимо, това положение ще се счита за отделимо и няма да засегне валидността и приложимостта на останалите положения.

Тези условия, както и всякакви други политики или условия в тях, представляват цялото споразумение между вас и eDriving във връзка с вашето използване на всяка друга услуга, както и използването, обработката и правото на лични данни, изпратени или предоставени от вас, и заменя всяко друго споразумение между вас и eDriving по отношение на предмета на настоящото.  Заглавията на разделите в тези условия са единствено за удобство и нямат никаква правна или договорна сила. Ако някое от положенията в тези условия или други политики или условия, включени тук, се окаже неприложимо, останалите положения остават в пълна сила и действие.

14. ДРУГИ специфични за някоя държава условия

НЯМА.

15. Контакт

Относно проблеми или въпроси, свързани с някоя от услугите или тези условия, моля свържете се с нас по имейл или поща на някой от следните адреси:

Северна и Южна Америка, Канада, Азия/Тихоокеански регион и Карибите: 
eDriving LLC
Attn: (На вниманието на:) Legal (Правен отдел)
211 Bayberry Drive, Suites 1 D, E & F
Cape May Court House, New Jersey, 08210, UNITED STATES OF AMERICA
Имейл: legal@edriving.com

Обединеното кралство, Европа, Африка и Близкия Изток:
eDriving Ltd.
Attn: (На вниманието на:) Legal (Правен отдел)
Pennine Business Park
9 Longbow Close
Huddersfield, HD2 1GQ, England, UNITED KINGDOM
Имейл: legal@edriving.com

Европа:
eDriving Europe Ltd
1F North Valley Business Centre
Mallow Road
Cork, T23 KH58, Ireland
Имейл: legal@edriving.com